sâmbătă, 6 iunie 2009

5 iunie 2009 - banchetul claselor a VIII-a A şi B

Ştiu că la un moment dat, în meseria de profesor, faptul că o clasă încheie un ciclu şi trece spre următorul devine doar ceva repetitiv, din categoria "toţi trec prin asta". Eu însă simt fiecare final ca un început de călătorie pentru ştrumfii pe care i-am ghidat în polisemantica lume a cuvintelor, în focurile încrucişate ale lecturilor (faţă de care, de multe ori, sunt reticenţi) şi în exerciţiul de a-şi pune întrebări pentru a se forma şi a face parte dintre cei "deştepţi", capabili de a alege drumuri în cunoştinţă de cauză.


La ştrumfii din clasa a VIII-a A de anul acesta (cu care m-am "războit" 2 ani), unele seminţe au încolţit şi cresc frumos, altele sunt încă timide, altele s-au uscat aşteptând apă, dar finalul i-a adunat pe toţi, aşteptând să se desprinde propria cărare din trunchiul comun. Sunt aşa diferiţi în ziua festivă, nici nu îi mai recunoşti, par mai mari cu vreo 2-3 ani şi totuşi sunt tot ei, hliziţi şi gata de vreo boacană ca să devină atmosfera mai interesantă.

(Andreea Braşoveanu şi prof. Ciprian Juncă)

(Ionela Ilie şi prof. Vasile Papaghiuc)

Între matematică şi română, două porţi la care s-au jucat şi prelungiri, au fost şi penalty-uri şi discuţii cu noi profesorii, arbitrii încăpăţânaţi cu reguli în timpul jocului şi glume în pauzele dintre reprize, cu puncte date uşor atacanţilor de prim rang şi cu multe cartonaşe galbene pentru "bolnavii închipuiţi" şi suferinzi de lene acută.

(prof. Alin Ţugurlan, Mădălina Cornici şi prof. Daniela Abageru)

Noi ne-am dat silinţa să le fim alături şi la munci grele şi la distracţii uşoare şi sperăm că au avut ce lua cu ei pentru a le fi de ajutor în continuare. Restul le stă pe umeri să iasă la lumina de care au nevoie!

(Alexandra Sandu, Alina Lorenţ, prof. Elena Buruiană,
Georgiana Feraru)

(prof. Alin Ţugurlan, prof. Georgeta Hândrescu, prof. Valeria Ralea,
prof. Daniela Abageru, prof. Alina Răduianu, prof. Lucia Androne)

(prof. Ciprian Juncă şi prof. Alin Ţugurlan
- interpretând "Puşca şi cureaua lată")

(prof. Valeria Ralea, dna directoare Carmen Tomescu,
prof. Viorica Ciobanu - interpretând "Aşa beau oamenii buni")

Un "train de vie" pe ritmuri săltăreţe să ştie viaţa ce zguduiri o aşteaptă..


Pentru ei se deschide mult necunoscut în faţă, dar...
"Totul este o ghicitoare , iar soluţia unei ghicitori este o altă ghicitoare." (Emerson)
şi răspunsul este mereu altul pentru fiecare.

(fotografie din "ASHES AND SNOW" - Gregory Colbert)

4 comentarii:

  1. multumim ca ne-ati onorat cu prezenta si ca ne-ati facut sa fim atat de buni in toate.ilie ionela

    RăspundețiȘtergere
  2. O seara de neuitat plina de sclipire, frumusete,zambete,bucurie,emotii dar nu in cele din urma de iubire.O seara in care am fost impreuna pentru a sarbatori sfarsitul a 4 ani de ivatat probleme,ecuatii,formule,definiti dar nu numai ci si lectii de viata de la cei ce ne-au fost profesori dar totodata si prieteni.O seara pe care nu o voi uita niciodata.Va iubesc doamna profesoara si sper din suflet sa nu ne uiati niciodata.Iuliana

    RăspundețiȘtergere
  3. Intorcandu'ma in trecut si privind deasupra clipelor minunate petrecute impreuna imi dau seama cat de frumoasa a fost viata pana acum.Clipe frumoase[cu zambete sau lacrimi],clipe de neuitat,clipe pline de iubire au fost in viata noastra...
    Nu voi uita niciodata momentele petrecute alaturi de voi,colegii mei,alaturi de dumneavoastra,profesorii si mai ales langa doamna care ne'a indrumat mereu in viata: Abageru Daniela..Va iubesc si veti fi mereu in sufletul meu.Si sper sa ne revedem din nou cat de curand..Madalina

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-mi vine să cred că au trecut deja patru ani și suntem în febra pregătirilor pentrul banchetul de clasa a XII-a. Am gasit din întamplare prima poză pe net și am recitit postarea. Bineînteles ca m-a apucat nostalgia și dorul de foștii colegi și profesori. O să recitesc întotdeauna cu placere aceste postări, sper să ramană mult timp randurile de pe acest blog. Mi-e dor de dumneavoastră, sper sa ne revedem în curand. Andreea Brasoveanu (o ștrumfă a generației 2009)

    RăspundețiȘtergere